Alpha Σχολές Οδηγών

Έκδοση και Ανανέωση Κάρτας Ψηφιακού Ταχογράφου

Η σχολή οδηγών μας αναλαμβάνει την έκδοση κάρτας ψηφιακού ταχογράφου απαλλάσοντας σας από χρονοβόρες διαδικασίες και προβλήματα. Η μεγάλη εμπειρία μας στην έκδοση καρτών ψηφιακού ταχογράφου διασφαλίζει ότι η δουλειά σας θα γίνει, γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς πήγαινε - έλα.

Πιο συγκεκριμένα η σχολή οδηγών μας σας εξυπηρετεί:

  • Στην έκδοση του παραβόλου για τον ψηφιακό ταχογράφο
  • Στην ψηφιοποίηση των φωτογραφιών σας σύμφωνα με τα πρότυπα της διεύθυνσης συγκοινωνιών
  • Στην κατάθεση του φακέλου και την παραλαβή του ψηφιακού ταχογράφου αφού ολοκληρωθεί η έκδοση του.

Σας εξασφαλίζουμε την άμεση διεκπεραίωση.

Τί είναι όμως ο ψηφιακός ταχογράφος;

Από το 2006 και μετά όλα τα νέα φορτηγά και λεωφορεία που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή ένωση είναι υποχρεωτικά εξοπλισμένα με ψηφιακό ταχογράφο. Η κάρτα οδηγού του ψηφιακού ταχογράφου, ή έξυπνη κάρτα, είναι απαραίτητη ώστε να μπορεί ο οδηγός να χειριστεί το όχημα. Ο ψηφιακός ταχογράφος αποτελείται από τη μονάδα οχήματος και τον μετρητή ταχύτητας.

Ψηφιακός Ταχογράφος

 

Αποκτείστε εύκολα, γρήγορα και σωστά την κάρτα ψηφιακού ταχογράφου. Είναι απαραίτητη για να ασκήσετε το επάγγελμα του οδηγού.

 

Πως λειτουργεί ο ψηφιακός ταχογράφος;

Με την είσοδο στο όχημα, ο οδηγός εισάγει την έξυπνη κάρτα ψηφιακού ταχογράφου στην μονάδα οχήματος. Ο ψηφιακός ταχογράφος καταγράφει και αποθηκεύει στοιχεία για τον οδηγό και το όχημα τόσο στην κάρτα μνήμης του όσο και στην κάρτα οδηγού. Ο οδηγός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στις 4 εργασίες του ψηφιακού ταχογράφου που είναι:

  • Οδήγηση (μπαίνει αυτόματα)
  • Ανάπαυση
  • Διαθεσιμότητα
  • Άλλες Εργασίες

Κατα τη διάρκεια αυτών ο οδηγός δεν αφαιρεί την κάρτα ψηφιακού ταχογράφου κάτι που γίνεται μόνο με το τέλος του δρομολογίου.

Ο ψηφιακός ταχογράφος είναι εφοδιασμένος με εκτυπωτή. Οι εκτυπώσεις του πρέπει να φυλλάσονται και να επιδεικνύονται σε κάθε έλεγχο από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα. Παρόλα αυτά αν η εκτύπωση από τον ψηφιακό ταχογράφο δεν είναι εφικτή, οι πληροφορίες παραμένουν στην μνήμη και μπορούν να ανακτηθούν.

 

Πως γίνεται η έκδοση της κάρτας ψηφιακού ταχογράφου;

Η κάρτα εκδίδεται από την διεύθυνση συγκοινωνιών της περιφέρειας. Απαιτείται μια φωτογραφία διαβατηρίου και εξουσιοδότηση. Η σχολή οδηγών Alpha αναλαμβάνει την κατάθεση της φωτογραφίας και της υπογραφής σε ηλεκτρονική μορφή σύμφωνα με τις πολύ αυστηρές προδιαγραφες που έχει θέσει το υπουργείο συγκοινωνιών και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κάρτα ψηφιακού ταχογράφου έχει διάρκεια ισχύος 5 έτη. Μετά από αυτή την περιοδο πρέπει να γίνει ανανέωση της κάρτας οδηγού.

Εκτός από την έκδοση και την ανανέωση της κάρτας οδηγού ψηφιακού ταχογράφου, σε περίπτωση απώλειας, φθοράς η κλοπής μπορεί να γίνει αντικατάσταση της κάρτας οδηγού.

 

Newsletter

Εγγραφτείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε για τις προσφορές και τις νέες υπηρεσίες μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σχολές οδηγών Alpha  - Μ. Γ. Χαϊδαρλή

  • Τηλέφωνο: 2310 - 200950

Συνδεθείτε μαζί μας

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Διεκπεραιώσεις Κάρτα Ψηφιακού Ταχογράφου